Eiropas Savienības atbalsta programmas „Erasmus+” ietvaros 2020./2021. a. g. pavasara semestrī LU VFF filozofijas un vēstures 2. kursa bakalaura, maģistra 1. kursa un doktora programmu studentiem ir iespēja iegūt stipendiju un studēt kādā no sadarbības universitātēm  

Eiropas Savienības mūžizglītības programma Erasmus+ ir izveidota ar mērķi sekmēt izglītības iestāžu sadarbību izglītībā un praktiskajā apmācībā Eiropas mērogā.

FILOZOFIJAS PROGRAMMU STUDENTIEM

Erasmus+ ietvaros LU VFF filosofijas bakalaura 2. kursa, maģistra 1. kursa un doktora programmu studentiem ir iespēja iegūt stipendiju un studēt 2020./2021. a. g. pavasara semestri kādā no sadarbības universitātēm.

2020./2021. g. pavasara semestrī Jūs varat doties apmaiņā uz:

Maincas, Štutgartes, Kaseles, Rostokas (tikai bak. un mag.) universitātēm Vācijā; Tartu Universitāti (tikai bak. un mag.); Islandes Universitāti (tikai bak. un mag.), Helsinku Universitāti (tikai bak. un mag.), Gēteborgas universitāti Zviedrijā, Prāgas Kārļa Universitāti un Hradec Kralove universitātes Čehijā, Lēvenes Katolisko universitāti Beļģijā, Maltepes Universitāti Turcijā (tikai mag. un dok.), Zeļena Goras un Marijas Kirī universitātēm Polijā; Trnavas Universitāti Slovākijā, Complutence de Madrid Universitāti Spānijā.

 

VĒSTURES PROGRAMMU STUDENTIEM

Eiropas Savienības atbalsta programmas „Erasmus+” ietvaros 2020./2021. a. g. pavasara semestrī LU VFF vēstures 2. kursa bakalaura, maģistra 1. kursa un doktora programmu studentiem ir iespēja:

  1. iegūt stipendiju un studēt kādā no sadarbības universitātēm (studiju mobilitāte);
  2. 2020./2021. a. g. pavasara semestrī veikt „Erasmus+” finansētu praksi (prakses mobilitāte) paša izvēlētā institūcijā, individuāli saskaņojot prakses iespējas.

2020./2021. g. pavasara semestrī Jūs varat doties apmaiņā uz:

Veliko Tirnovas universitāti Bulgārijā, Hradeckrālove universitāti Čehijā; Lorēnas (Nansī) Universitāti Francijā; Pizas Universitāti (tikai maģistranti!) Itālijā; Klaipēdas, Šauļu, Viļņas un Eiropas Humanitāro universitāti Lietuvā; Belostokas (tikai maģistranti!), Gdaņskas, Marijas Kirī (Ļubļina), Nikolaja Kopernika (Toruņa) un Vroclavas universitātēm Polijā; Ovīdija (Konstanca) universitāti Rumānijā; Oulu universitāti Somijā; Bāzeles un Lucernas universitātēm Šveicē; Berlīnes brīvo, Brēmenes, Greifsvaldes, Ķelnes, Maincas, Potsdamas un Rostokas universitātēm Vācijā; Gēteborgas, Linneja (Kalmāra) un Stokholmas Sēderternas universitātēm Zviedrijā.

 

PIETEIKŠANĀS

Jūsu pieteikumā vēlams norādīt vairāk nekā vienu universitāti, jo katrā universitātē ir kvotas, cik studentus šī universitāte ir ar mieru uzņemt, tāpat komisija ņems vērā Jūsu sekmes, motivācijas vēstules un pieredzi.

Pretendentiem jāņem vērā:

  • pieteikumus nepieņem no studentiem, kam ir akadēmiskie vai finanšu parādi;
  • nepieciešamas ļoti labas svešvalodu zināšanas, lai varētu pilnvērtīgi iekļauties studiju procesā attiecīgajā ārvalstu universitātē (studentiem jākārto kopējs visiem Eiropas studentiem elektronisks tests);
  • pirms pieteikšanās studentiem attiecīgo ārvalstu universitāšu mājas lapās jānoskaidro atbilstošu studiju kursu piedāvājums attiecīgajā semestrī (tas, ka ir iespējama apmaiņa, diemžēl negarantē, ka universitātē ir vajadzīgais daudzums kursu angļu valodā);
  • konkursā var piedalīties arī tie studenti, kas ir jau bijuši Erasmus apmaiņā, ja vien konkrētajā studiju līmenī apmaiņa nav ilgusi vairāk nekā vienu semestri, kopējais laiks vienā līmenī ir 12 mēneši;
  • stipendijas apjoms ir atkarīgs no valsts, un nav garantijas, ka tā segs visus nepieciešamos izdevumus.

Pretendentiem jāiesniedz:

  • motivācijas vēstule (apm. 2 lpp.), norādot savas studiju intereses, to atbilstību attiecīgās ārvalsts universitātes studiju kursu piedāvājumam, kā arī 2-3 prioritārā secībā minētas universitātes no sadarbības universitāšu saraksta, kurās vēlētos studēt.
  • CV (Curriculum Vitae)

Pretendentiem dokumentus atlasei jāiesniedz līdz 2020.gada 30. septembrim plkst. 17:00, vēlams elektroniski: artis.svece@lu.lv vai arī VFF dekanātā; e-pasts jautājumiem: artis.svece@lu.lv  (vēlams tiem, kas gatavojas pieteikties, vēl pirms 30. septembra aizrakstīt A. Svecem). Pieteikumus izskata fakultātes Erasmus stipendiju piešķiršanas komisija. Tiek ņemtas vērā arī iepriekšējā semestra vidējās atzīmes.

Vairāk par Erasmus skatīt:
https://www.lu.lv/sadarbiba/starptautiska-sadarbiba/erasmus-plus/studiju-mobilitate/

Dalīties