Vēstures maģistra programmas studente Marina Solovjova

Ikgadējo Richarda Zariņa piemiņas fonda stipendiju saņem VFF Vēstures maģistra programmas studente Marina Solovjova

Septembra beigās Vēstures un filozofijas fakultāte saņēmusi priecīgu ziņu - piešķirta ikgadējā Richarda Zariņa piemiņas stipendija. Stipendiju visu akadēmisko gadu saņems Vēstures maģistra studiju programmas 2. kursa studente Marina Solovjova.

Lūdzām Marinu dalīties iespaidos. Lūk, ko viņa stāsta:

"Viduslaiku periods mūsu valsts vēsture mani interesē kopš sākumskolas laikiem, tāpēc uzskatu, ka man ir paveicies – zinātniskais darbs ne tikai sagādā prieku, bet ir arī bērnības sapņa piepildījums. Pašlaik rakstu maģistra darbu par tēmu “Livonijas monētniecība 13.-15.gs.”. Varētu šķist, ka ar numismātiku saistīta tēma nozīmē sēdēšanu pie galda un rūpīgu, bet garlaicīgu metāla priekšmetu izpēti. Taču īstenībā monēta var daudz pateikt par tā laika sabiedrību, varu, mentālo klimatu, reliģiju un kultūru, reprezentācijas tradīcijām – jāprot tikai uzdot pareizo jautājumu. Monētu kalšana Livonijā, tās pirmsākumi liecina par mūsu zemes piederību Rietumeiropas kultūras telpai, norāda uz starptautisko dialogu, tīklošanās iespējam un veidiem Viduslaiku sabiedrība. Jācer, ka topošais pētījums izgaismos jaunas perspektīvas Livonijas vēstures izpētē.
Pateicos LU VFF ikgadējiem mecenātiem – Zariņu ģimenei – par piešķirto stipendiju, kas ir nopietns atbalsts maģistra darba izstrādei."

Richarda Zariņa piemiņas stipendijas mērķis ir atbalstīt talantīgākos Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātes (VFF) studentus maģistra darba izstrādē. Lielākais atbalsts un padomdevējs M. Solovjovai numismātikas jautājumos ir maģistra darba zinātniskais vadītājs asoc. prof. Andris Levāns.  Vēlam  Marinai Solovjovai ražīgu darbu savā pētniecības jomā un lieliski izstrādātu maģistra darbu, kas papildinās vēstures zināšanu apcirkņus!

 

Dalīties