Līdz 15. decembrim doktorantiem, maģistrantiem un mācībspēkiem iespējams pieteikt dalību Latvijas Universitātes 79. starptautiskās zinātniskās konferences filozofijas doktorantu sekcijā “Ārkārtējība un normalitāte”, kuras norise plānota 2021. gada 18. februārī

Līdz 15. decembrim doktorantiem, maģistrantiem un mācībspēkiem iespējams pieteikt dalību Latvijas Universitātes 79. starptautiskās zinātniskās konferences filozofijas doktorantu sekcijā “Ārkārtējība un normalitāte”, kuras norise plānota 2021. gada 18. februārī.

Rosinām uzstāties ar pētījumu un pārdomām par ārkārtējā un normālā attiecībām. Kā tas, ko uztver kā ārkārtēju, var kļūt par normu, un tas, kas līdz šim pieņemts kā norma, nonāk “ārkārtējā” statusā? Kā tādas kategorijas kā normāls/anormāls, ikdienišķs/neikdienišķs, parasts/izņēmuma, pieņemams/nepieņemams ietekmē filozofisko domu, nosaka ideju attīstību un iedzīvojas ikdienā? Piedāvātās tēmas “Ārkārtējība un normalitāte” izvēli ir rosinājusi 2020. gada pandēmijas situācija, taču tēma ir plaši interpretējama filozofijā, ētikā, kultūras vēsturē, politikas zinātnē, mākslā un citās zinātnes nozarēs.

Par dalības pieteikšanu:

 

Referātu pieteikumus latviešu valodā, norādot izvēlēto referāta nosaukumu un sniedzot īsu tēmas raksturojumu (200—300 vārdi), aicinām iesūtīt līdz 15. decembrim, rakstot uz k.mironcuka@gmail.com un marta.valdmane@gmail.com. 

 

Konferences norise:

Sekcijas lasījumi notiks 18. februārī tiešsaistē MS Teams platformā, bet, sekojot aktuālajai informācijai par pulcēšanās ierobežojumiem un drošības pasākumiem valstī, konferences forma var tikt mainīta. 

Konferences ietvarā tiks publicēts nolasīto referātu tēžu krājums. Detalizētāka informācija tiks sniegta, rakstot uz  k.mironcuka@gmail.com un marta.valdmane@gmail.com. 

Konferences programma dalībniekiem un klausītājiem tiks paziņota 2021. gada janvārī.

Dalīties