Eiropas Savienības mūžizglītības programma Erasmus+ ir izveidota ar mērķi sekmēt izglītības iestāžu sadarbību izglītībā un praktiskajā apmācībā Eiropas mērogā. Erasmus+ ietvaros LU VFF filosofijas un vēstures programmu studentiem ir iespēja iegūt stipendiju un studēt 2021./2022. a. g. rudens semestri kādā no sadarbības universitātēm.  

Filozofijas studiju programmu  studenti 2021./2022. gada rudens semestrī var doties apmaiņā uz:

Maincas, Štutgartes, Kaseles, Rostokas (tikai bak. un mag.) universitātēm Vācijā; Tartu Universitāti (tikai bak. un mag.); Islandes Universitāti (tikai bak. un mag.), Helsinku Universitāti (tikai bak. un mag.), Gēteborgas universitāti Zviedrijā, Prāgas Kārļa Universitāti un Hradec Kralove universitātes Čehijā, Lēvenes Katolisko universitāti Beļģijā, Maltepes Universitāti Turcijā (tikai mag. un dok.), Marijas Kirī universitātēm Polijā; Trnavas Universitāti Slovākijā;  Rijekas universitāte Horvātijā (tikai bak. un mag.), Complutence de Madrid Universitāti Spānijā.

 

Vēstures studiju programmu studenti 2021./2022. gada rudens semestrī  ir iespēja:

  1. iegūt stipendiju un studēt kādā no sadarbības universitātēm (studiju mobilitāte);
  2. 2021./2022. a. g. rudens semestrī veikt „Erasmus+” finansētu praksi (prakses mobilitāte) paša izvēlētā institūcijā, individuāli saskaņojot prakses iespējas.

Studenti 2021./2022. gada rudens semestrī var doties apmaiņā uz:

Veliko Tirnovas universitāti Bulgārijā; Prāgas Kārļa universitāti un Hradeckrālove universitāti Čehijā; Lorēnas (Nansī) Universitāti Francijā; Pizas Universitāti (tikai maģistranti!) Itālijā; Klaipēdas, Šauļu, Viļņas un Eiropas Humanitāro universitāti Lietuvā; Marijas Kirī (Ļubļina), Nikolaja Kopernika (Toruņa) un Vroclavas universitātēm Polijā; Ovīdija (Konstanca) universitāti Rumānijā; Oulu universitāti Somijā; Bāzeles un Lucernas universitātēm Šveicē; Berlīnes brīvo, Brēmenes, Greifsvaldes, Ķelnes, Ķīles, Maincas, Potsdamas un Rostokas universitātēm Vācijā; Gēteborgas, Linneja (Kalmāra) un Stokholmas Sēderternas universitātēm Zviedrijā, Harokopio universitāti Grieķijā.

Pretendentiem jāņem vērā:

  • pieteikumus nepieņem no studentiem, kam ir akadēmiskie vai finanšu parādi;
  • nepieciešamas ļoti labas svešvalodu zināšanas, lai varētu pilnvērtīgi iekļauties studiju procesā attiecīgajā ārvalstu universitātē (studentiem jākārto kopējs visiem Eiropas studentiem elektronisks tests);
  • pirms pieteikšanās studentiem attiecīgo ārvalstu universitāšu mājas lapās jānoskaidro atbilstošu studiju kursu piedāvājums attiecīgajā semestrī (tas, ka ir iespējama apmaiņa, diemžēl negarantē, ka universitātē ir vajadzīgais daudzums kursu angļu valodā);
  • konkursā var piedalīties arī tie studenti, kas ir jau bijuši Erasmus apmaiņā, ja vien konkrētajā studiju līmenī apmaiņa nav ilgusi vairāk nekā vienu semestri, kopējais laiks vienā līmenī ir 12 mēneši;
  • stipendijas apjoms ir atkarīgs no valsts, un nav garantijas, ka tā segs visus nepieciešamos izdevumus’
  • un, protams, mēs nezinām, kā visu ietekmēs COVID-19 situācija.

Pretendentiem jāiesniedz:

  • motivācijas vēstule (apm. 2 lpp.), norādot savas studiju intereses, to atbilstību attiecīgās ārvalsts universitātes studiju kursu piedāvājumam, kā arī 2-3 prioritārā secībā minētas universitātes no sadarbības universitāšu saraksta, kurās vēlētos studēt.
  • prakses mobilitātei - motivācijas vēstule (apm. 2 lpp.), norādot savas akadēmiskās intereses un ārvalstu institūcijas apstiprinājums par individuālas prakses iespēju (ja to nav iespējams izdarīt, līdz 1. martam, informējiet par to Erasmus+ koordinatoru A. Sveci).
  • CV (Curriculum Vitae)

Pretendentiem dokumentus atlasei jāiesniedz līdz 2021.gada 1. martam plkst. 23:59 elektroniski: artis.svece@lu.lv; e-pasts jautājumiem: artis.svece@lu.lv  (vēlams tiem, kas gatavojas pieteikties, vēl pirms 1. marta aizrakstīt A. Svecem). Pieteikumus izskata fakultātes Erasmus stipendiju piešķiršanas komisija. Tiek ņemtas vērā arī iepriekšējā semestra vidējās atzīmes.

Vairāk par Erasmus skatīt:
https://www.lu.lv/sadarbiba/starptautiska-sadarbiba/erasmus-plus/studiju-mobilitate/

 

Dalīties