Studē senākās klasiskās humanitārās zinātnes un varēsi brīvi un stabili justies šodienas dinamiskajā pasaulē, aicina Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultāte (VFF).

 

Studējot LU VFF, būsi bruņots ar kritisko domāšanu, labām faktoloģiskām zināšanām, māku lasīt un klausīties, salīdzināt, diskutēt un aizstāvēt savu viedokli un vienmēr attīstīties caur jaunu zināšanu apguvi.

VFF ir vienīgā vieta Latvijā, kura piedāvā studēt filozofiju kā studiju programmu. Filozofijas nodaļas studenti ir pabijuši dažādās pasaules malās un apguvuši dažādus domāšanas stilus un veidus, tāpēc fakultāte ir ļoti produktīva satikšanās vieta starp filozofijas senajām tradīcijām un jauniem domāšanas veidiem.

Jau studiju laikā ikviens vēstures students var reāli pievērsties pētniecībai – strādāt arheoloģiskos izrakumos vai pētīt senus dokumentus arhīvā. Vēstures studenti arheoloģijā atklāj jaunas pārsteidzošas liecības par senatni, kas maina priekšstatus par dzīvi Latvijas teritorijā un Eiropā. Savukārt prakses laikā ir iespēja strādāt ar dažādiem tekstiem, dokumentiem, kas var noderēt visdažādākajos darbos.

Fakultāte nu jau aizvien ciešāk caur projektiem un kopīgiem pasākumiem ir saistīta ar citām modernām universitātēm Eiropā (Luksemburga, Potsdama, Bordo, Boloņa, Atēnas, Krakova, Kopenhāgena, Berlīne, Tartu) un uz fakultāti brauc dažādi vieslektori un ienes savus, jaunus akcentus un inovatīvus skatījumus.

“Studiju vide pieder pie ārkārtīgi senas tradīcijas, kurai ir liels spēks, kas palīdz sabiedrībai izprast pasauli un pašiem sevi. Absolventi spēj kritiski domāt un brīvi izteikties – fakultāte ir vieta, kur tiekas un sadzīvo senais un modernais, tradīcijas un laikmetīgais,” uzsver VFF pētnieks, docents Artis Svece.

Nav lielāka piedzīvojuma kā studēt filozofiju un vēsturi, pārliecināti VFF mācībspēki.

Noskaties video par Vēstures un filozofijas fakultāti! 

Elektroniskā pieteikšanās bakalaura studijām un pieteikumu elektroniskā apstiprināšana portālā www.latvija.lv norisināsies no 28. jūnija līdz 11. jūlijam. Savukārt elektronisko pieteikumu klātienē varēs apstiprināt no 6. jūlija līdz 12. jūlijam, bet pieteikumu izveidot un apstiprināt klātienē vienā no augstskolu uzņemšanas punktiem varēs no 6. jūlija līdz 12. jūlijam.

Aicinām iepazīties ar uzņemšanas kārtību LU mājaslapā.

Ja radušies jautājumi par iestāšanos LU: 

Zvani: 67034444.

Raksti: studijas@lu.lvWhatsapp 24789066 vai Facebook: @latvijasuniversitate.  

Izvēlies panākumus! Studē LU!

Dalīties