Vēstures maģistra studiju programmas 2. kursa studentei Laurai Klaviņai piešķirta R. Kļaviņa piemiņas fonda stipendija

     Richarda Zariņa piemiņas fonda stipendija paredzēta talantīgākajiem LU VFF vēstures maģistrantūras 2. kursa studentiem noslēguma darba izstrādei.

    Stipendija radīta 2013. gadā, tā godinot trimdas luterāņu garīdznieku Richardu Arturu Otto Zariņu (1913-2006). R. Zariņa piemiņas fonds (2013) radīts pēc viņa bērnu – Kristapa un Bertrama Zariņa, Antras Zariņas-Trašeres – iniciatīvas. ASV dzīvojošie mecenāti vēlas vairot un spēcināt tautiešu vidū pastāvošo izpratni par vēstures jautājumu nozīmīgumu Latvijas valsts un sabiedrības dzīvē. Stipendijas mērķis ir atbalstīt talantīgākos Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātes (VFF) studentus maģistra darba izstrādē.                                                                                                                                                                                                                            2021./2022. ak. gadā R. Zariņa piemiņas fonda stipendiju saņēmusi Laura Kļaviņa, LU Vēstures un filozofijas fakultātes Vēstures maģistra studiju programmas 2. kursa studente. Savā vizītkartē LU Fonda vietnē Laura min, ka stipendija viņai ir kā papildus motivācija attīstīt savas spējas un iemaņas vēstures pētniecībā.  Laura izstrādā maģistra darbu "Iskolata īstenotā represīvā politika Vidzemē 1917. gada novembrī - 1918. gada februārī". Kas bija ISKOLATS? Latvijas Strādnieku, kareivju un bezzemnieku deputātu padomes izpildkomiteja jeb Iskolats (saīsinājums no krievu valodas: Исполнительный комитет совета рабочих, солдатских и безземельных депутатов Латвии) bija pārvaldes orgāns latviešu strēlnieku ieņemtajā Latvijas teritorijā.

      Novēlam L. Kļaviņai labu veiksmi un panākumus, izstrādājot savu maģistra darbu, kā arī izaicinājumiem bagātu vēstures pētniecības ceļu turpmāk!

  L. Kļaviņa. Foto no personīgā arhīva

   

Dalīties