Nākamnedēļ visus interesentus aicinām apmeklēt Latvijas Universitātes 80. starptautiskās zinātniskās konferences filozofijas sekciju "Daba: starpdisciplinārā perspektīva".

2022. gada 8. un 9. martā notiks Latvijas Universitātes 80. starptautiskās zinātniskās konferences sekcija "Daba: starpdisciplinārā perspektīva". Konference piedāvās vienotu platformu, kurā dažādu izziņas jomu – humanitāro, sociālo, dabaszinātņu – pārstāvji var satikties un diskutēt par cilvēka mijiedarbību ar dabu.

 

Konferences sekciju "Daba: starpdisciplinārā perspektīva" kopīgi organizē LU Vēstures un Filozofijas un LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes, un tā norisināsies tiešsaistē divas dienas — 8. martā plkst. 14:00 un 9. martā plkst. 16:00. Piedalīties konferencē un uzdot saistošos jautājumus ir laipni aicināti visi interesenti.

Jēdzienu "daba" raksturo vienlaikus bēdīgi slavena daudznozīmība un ar vien pieaugošs nozīmīgums kā lokāla, tā arī globāla mēroga izziņā, komunikācijā un lēmumu pieņemšanā. Ekoloģiskas problēmas un socioekoloģiski konflikti prasa vienotu un starpdisciplināru platformu, kurā nodrošināt dažādu izziņas jomu savstarpēju saprašanos, kā arī izstrādāt jaunus un niansētākus veidus, kā domāt par dabu. Konferences sekcija "Daba: starpdisciplinārā perspektīva" ir mēģinājums veidot tieši šādu platformu, un šogad tajā satiksies ģeogrāfijas un vides zinātņu, filozofijas un estētikas, antropoloģijas un teoloģijas u.c. jomu pārstāvji, lai reaģētu uz dažādajiem izaicinājumiem, kas saistīti ar dabu, tās reprezentācijām un cilvēka mijiedarbību ar to.

 

Sekcija ir organizēta projekta "Konkurējošie dabas diskursi Latvijā un ekoloģiskā solidaritāte kā konsensa veidošanas stratēģija" (NATURED) ietvaros. Sekot projektam iespējams tā Facebook lapā.

 

Papildus informācija:

doc. Artis Svece (LU VFF), artis.svece@lu.lv

asoc. prof. Anita Zariņa (LU ĢZZF), anita.zarina@lu.lv

________________________________________________________________________________________________________

Konferences programma 8. martam

Pieslēgšanās saite: https://lu-lv.zoom.us/j/96643856980?pwd=eVVLK1VZZGMwUEZtQjRyaWZ1SXViQT09

Meeting ID: 966 4385 6980
Passcode: 133996

 

Konferences programma 9. martam

Pieslēgšanās saite: https://lu-lv.zoom.us/j/93239169521?pwd=ckNNcmVOQU0zeWhveHVyWmJGckRIQT09

Meeting ID: 932 3916 9521
Passcode: 333671

 

Dalīties