Fotogrāfijas autors ir Toms Grīnbergs, LU.

Vēloties sniegt atbalstu specializētā kursa “Filozofija” un sociālās un pilsoniskās mācību jomas skolotājiem, Vēstures un filozofijas fakultāte piedāvā pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu “Ētiskās teorijas: filozofija skolotājiem” astoņu stundu apjomā.

Ētikas teorijas ir radītas, lai tās pielietotu. Būtībā tās parāda saistību starp dažādām mūsu ētiskajām pārliecībām un rīcību. Kursa ietvaros iepazīsimies ar vairākām mūsdienās ietekmīgām ētiskajām teorijām un to, kā tās izmantot dažādu reālu situāciju analīzē. Aplūkosim veidus, kā nelielus filozofisku tekstu fragmentus un filozofu formulētas ētiskas problēmas var izmantot, lai skaidrotu ētiskās teorijas.

Programmas mērķis ir iepazīstināt filozofijas un sociālo zinātņu skolotājus ar to, kā ētiskās teorijas tiek interpretētas mūsdienu filozofijā un kā šīs teorijas ir iespējams izmantot skolas nodarbībās, analizējot mūsdienu ētiskās problēmas.

 

Programmas vadītājs: doc. Artis Svece

Programmu īstenos pedagogi: Prof. Igors Šuvajevs un doc. Artis Svece

Programmas īstenošana: 2022. gada 11. un 18. oktobris no plkst. 16.30. Katru dienu divas nodarbības (4 stundas) attālinātā formātā.

Maksa vienam programmas klausītājam: 25 EUR

Par dalību programmā tiek izsniegta apliecība.

Papildu informācija un  pieteikšanās programmai

Dalīties