Fotogrāfe Madara Smeltere

LU Vēstures un filozofijas fakultātes Izbraukuma seminārs uz Lietuvu norisinājās 23.–25. septembrī. Izbraukumā piedalījās 28 studenti, doktorante Liene Rokpelne un pasniedzēji – profesors Ēriks Jēkabsons un lektore Ginta Ieva Bikše.

Izbraukuma laikā tika apceļotas Lietuvas četras vēsturiskās galvaspilsētas – Kernave, Viļņa, Traķi un Kauņa. Visi semināra dalībnieki sagatavoja un nolasīja priekšlasījums par kādu no organizatoru piedāvātajām tēmām. Pirmajā dienā tika mērots ceļš līdz Viļņai, pa ceļam apskatot objektus Pasvalē, Panevēžā un Kernavē.

Otrajā dienā semināra dalībnieki devās pastaigā, lai apskatītu nozīmīgākos Viļņas vēstures objektus, iepazīstoties ar daudzpusīgo Lietuvas galvaspilsētas vēsturi – nocietinājumu sistēmām, Viļņas katedrāli, ebreju kvartālu u. c. Dienas vakarā semināra dalībnieki devās uz Viļņas Universitāti, kur notika iepazīšanās ar vietējās Vēstures fakultātes studentu pašpārvaldes un studentu korporācijas “Talia” pārstāvjiem.

Trešajā dienā, pa ceļam piestājot Traķos un Lietuvas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā,  pēdējā apskates pilsēta bija Kauņa. Tur tika apmeklēta Baltijā vienīgā mošeja, gotikas arhitektūras paraugceltne – Pērkona māja, Kauņas pils, noslēdzot semināru pie Kauņas IX forta. Semināra noslēgumā dalībnieki balsoja par labākajiem referātiem, par kuriem referenti saņēma balvas – LU VFF dekanāta, Latvijas Tautas frontes muzeja, Latvijas Kara muzeja, Valmieras muzeja, LU Latvijas vēstures institūta un pasniedzēju Gintas Ievas Bikšes un Ērika Jēkabsona dāvinātās grāmatas. Pateicamies visiem semināra dalībniekiem un atbalstītājiem!
 

Dalīties