Sadarbībā ar Ziemeļvalstu Vasaras universitāti (Nordic Summer University, NSU) Vēstures un filozofijas fakultātē tiek organizēta konference “Genealogy of Normalcy and Experienced Ambiguity”, kas notiks 2023. gada 20. un 21. aprīlī.

Aicinām sociālo un humanitāro zinātņu pētniekus, studentus un citus interesentus piedalīties konferencē “Genealogy of Normalcy and Experienced Ambiguity”. Dalība iespējama gan ar referātu, gan kā klausītājiem/diskusijas dalībniekiem. Kopīgi apspriedīsim nenoteiktību lomu feminisma filozofijas kontekstā un to, kā dažādas zināšanu un ķermeņu ģenealoģijas, kā arī dzīvotā telpa, vide un kultūra ietekmē sociālos jēdzienus (piemēram, dzimumu un rase).

Feminisma filozofijā jēdzieniem normalitāte un nenoteiktība ir būtiska loma, kontekstā ar jautājumiem par dzimuma, dzimtes un rases lomu sabiedriskajos diskursos, kur kaut kas tiek pieņemts kā normāls, vadoties pēc vēsturiski, bioloģiski vai sociāli noteiktiem parametriem. Tomēr, reaģējot uz dažādiem šobrīd pasaulē notiekošiem notikumiem, veidojas jauni skaidrojumi, stāsti un naratīvi par to, kas ir pieņemams, tāpēc iepriekš iedibinātās nozīmes, prakses un attieksmes mainās, veidojot jaunas sabiedrības un indivīdu izpratnes par normalitāti. Šo transformāciju fiksēšana dzīvotā ķermeņa stāstos, naratīvos un pieredzēs var palīdzēt mums labāk izprast, kā mainījusies normalitātes ideja dažādos kontekstos, savukārt pieredzētā nenoteiktība var palīdzēt labāk izprast sociālos iekļaušanas un izkļaušanas procesus, tostarp cenšoties rast atbildi uz jautājumu, kādas pārmaiņas būtu jāpanāk iekļaujošākā sabiedrībā.

Konferences mērķis ir nodrošināt telpu teorētiskiem eksperimentiem un pētniecības metodoloģiju savstarpējai bagātināšanai, lai veicinātu dažādu jomu pētnieku savstarpēju sadarbību un jaunu pētījumu virzienu izveidi.

Konferences valoda: angļu valoda.

Uzstāšanās ilgums: 15 minūtes.

Dalības maksa: NSU biedrības maksa (€25, €10 vai €0) un dalības maksa (līdz €40). Detalizētāka informācija par dalības un biedrības maksu pieejama NSU mājaslapā: https://www.nsuweb.org/shop/

Dalības pieteikšanai: aicinām aizpildīt pieteikuma formu līdz 10. februārim: https://forms.gle/6PP6X9MXSeF14utz5

 

Zinātniskās koordinatores:

Dr. phil. Anne Sauka (LU VFF pētniece), anne.sauka@lu.lv

Mg. phil. Kitija Mirončuka (LU FSI zinātniskā asistente), kitija.mironcuka@lu.lv

Dr. phil. Nikola de Buvrī (neatkarīgā pētniece, NSU brīvprātīgā), nicole.nobyeni@nsuweb.org

 

Vairāk par konferenci: https://www.nsuweb.org/study-circles/the-genealogy-of-normalcy-and-experienced-ambiguity-ad-hoc/

Plašāka informācija par NSU: https://www.nsuweb.org/

Dalīties