Aicinām apmeklēt akmens laikmeta pētniecībai veltīto pasākumu populārzinātnisko semināru un diskusiju ciklā “Arheoloģijas pēcpusdienas LU Vēstures un filozofijas fakultātē".

Šī gada 14. martā plkst. 15.00 LU Vēstures un filozofijas fakultātē Aspazijas bulvārī 5, 510. auditorijā notiks seminārs “Akmens laikmeta arheoloģiskās liecības: tehnoloģiju un kultūru mijiedarbība”. Semināru vadīs LU Vēstures un filozofijas fakultātes asociētais profesors Andris Šnē.

Semināra laikā LU Latvijas vēstures institūta vadošais pētnieks Dr. Valdis Bērziņš skaidros, kādā nolūkā un ar kādām metodēm arheologi pēta senās materiālu apstrādes un priekšmetu izgatavošanas tehnoloģijas. Tālākajā sarunas gaitā pētnieki detalizētāk aplūkos vairāku materiālu izmantošanu akmens un bronzas laikmetā: LU Vēstures un filozofijas fakultātes pētnieks Mārcis Kalniņš stāstīs par krama un citu iežu skaldīšanu, LU Latvijas vēstures institūta vecākā eksperte Agnese Čakare – par dzintara apstrādi un rotu izgatavošanu, savukārt Valdis Bērziņš semināra noslēgumā iepazīstinās ar māla trauku rotāšanas problemātiku. 

Pasākumu laipni aicināti apmeklēt visi interesenti!

Seminārs “Akmens laikmeta arheoloģiskās liecības: tehnoloģiju un kultūru mijiedarbība” ir kārtējais pasākums LU Vēstures un filozofijas fakultātes organizēto populārzinātnisko norišu ciklā “Arheoloģijas pēcpusdienas LU Vēstures un filozofijas fakultātē”. Šo semināru fakultāte organizē sadarbībā ar Latvijas Zinātnes padomes projekta “Prasmju sinerģija un amatniecības konteksti: integrēts pētījums par akmens laikmeta tehnoloģijām Austrumbaltijā” (lzp-2021/1-0119) pētnieku grupu. Nākamajos šā cikla pasākumos pētnieki pievērsīsies jautājumiem par Ziemeļkurzemes arheoloģiju, vikingu laikmetu Austrumbaltijā un pilskalnu pētniecību Latvijā.

Dalīties