Jūrmalas muzejs 2025. gada aprīlī sadarbībā ar Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti organizē starptautisko zinātnisko konferenci “Dzīves daudzveidība piejūras kūrortā: sociālā un kultūras dzīve Jūrmalā gadsimtu gaitā”. Izsludinot šo konferenci, muzejs aicina uz pirmajiem lasījumiem 2024. gada 24. aprīlī.

Lasījumi strukturēti divās daļās:

1) Arheoloģija un aizvēsture Jūrmalā;

2) Jūrmalas kūrorta vēsture un arhitektūra.

Kopumā būs iespēja dzirdēt četrus lasījumus. Ar priekšlasījumiem uzstāsies Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Numismātikas nodaļas pētnieks Mg. hist. Mārtiņš Vāveris, LU Vēstures un filozofijas fakultātes Vēstures un arheoloģijas nodaļas asociētais profesors Dr. hist. Andris Šnē, RTU Arhitektūras un dizaina institūta Arhitektūras skolas docente Dr. arch. Baiba Vērpe, kā arī Jūrmalas muzeja pētniece Mg. hist. Līga Strazda.

 Pasākuma ievaddaļā tiks sniegta informācija par 2025. gadā gaidāmās Jūrmalas muzeja konferences organizāciju un norises kārtību, savukārt Jūrmalas Izglītības pārvaldes pārstāvji dalīsies savā redzējumā par tēmu “Jaunieši un zinātniskā pētniecība”.

Šie lasījumi ir iecerēti kā viens no gaidāmo konferenci ievadošajiem pasākumiem.Lasījumus aicināts apmeklēt ikviens interesents. Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Programma

Dalīties